Foto op hout voorbeeld palmbomen

Decoreer je huis met een houten foto

Wat voor stijl heb jij in je huis: modern, vintage, Scandinavisch, industrieel of landelijk? Als je een landelijk interieur hebt en er een stoer en persoonlijk tintje aan wilt geven, denk dan eens aan een foto op hout. Een mooie vakantiefoto, of een foto van je vriendinnengroep of van jou en je partner.

Bepaal jouw stijl

Wanneer je jouw wanden wilt decoreren, begin je bij het bepalen van de stijl van je interieur en welke decoratie hierbij zou passen. Er zijn genoeg woontrends, maar geen regels. Kies dus lekker zelf wat jij het mooiste vindt! In de winkel zijn er genoeg mogelijkheden om je wand te decoreren. Dit is ideaal om inspiratie op te doen, maar je kunt het natuurlijk ook zelf een wanddecoratie ontwerpen. Voor een landelijke wanddecoratie, is een foto op hout erg geschikt.

Voor welke wanddecoratie ga jij?

Nadat je de stijl van je wanddecoratie bepaald hebt, is de volgende stap het kiezen van jouw soort wanddecoratie. Kies je voor een spiegel, een schilderij, een grote klok of een wandlamp? Wij gingen voor een foto op hout omdat wij het leuk vinden het wat persoonlijker te maken.  

Je kunt precies bepalen hoe jouw wanddecoratie eruit komt te zien. Kies uit:

  • Materiaalsoort
  • Formaat
  • Afwerking
  • Afbeelding

Eventueel kun je jouw foto nog bewerken met een zwart-wit of sepia filter of een tekst aan je foto toevoegen.

Door je wanddecoratie zelf te ontwerpen, weet je zeker dat het goed bij jouw smaak en interieur zal passen. Hoe persoonlijker je interieur, hoe meer je je er thuis zult gaan voelen! In een stoer of landelijk interieur past een foto op steigerhout heel goed, maar bijvoorbeeld ook een aluminium foto of ingelijste poster. Beide materiaalsoorten vallen ook goed te combineren met bijvoorbeeld leuke planten, stoere kussens en macramé hangers.

De laatste keuze, de afbeelding, is misschien nog wel het moeilijkste. Ga je voor een persoonlijke familiefoto, een mooie landschapsfoto of wil je een foto op hout maken met een foto die je op vakantie gemaakt hebt? Er zijn genoeg mogelijkheden!

Het ontwerpen van je eigen wanddecoratie klinkt misschien moeilijk, maar het is eigenlijk heel gemakkelijk. Zodra je weet welke foto je wilt gebruiken plaats je het in de tool van bijvoorbeeld FotoOpHout.nl. Je krijgt dan gelijk een voorbeeld te zien van hoe het er op hout uit komt te zien. Hieronder een paar voorbeelden ter inspiratie.

Foto op hout voorbeeld nice Foto op hout voorbeeld palmbomen

Voorbeeld stelletje op hout    Chihuahua op hout

Welke foto zou jij wel op een houten schilderij willen hebben?